Meditacija: Veselje

»Ko živimo, imamo priložnost izkusiti mnogo stvari, a veselje je edina izkušnja, ki je čista, saj ne služi nobenemu drugemu namenu kot spoštovanju in praznovanju življenja samega. Vem, da nas skrbi tisoč in eno vprašanje, ki se poraja vsak dan znova, ko se sprašujemo, kako naprej, pa vendar… Naš glavni cilj v tem trenutku naj bi bil, da  poiščemo čas za ustvarjanje, za igro in smeh. To nas bo povezalo s kreativnostjo, navdihom in odgovori bodo prišli.

Sprejmimo (svojo) novo nastalo situacijo v življenju tako kot je. Kar lahko spremenimo to naredimo, kar ne, sprejmimo in postavimo znova svoje prioritete. Zdaj je čas, da se resnično odpremo ljubezni, prijaznosti, dobrosrčnosti in odpuščanju. Odpustimo težke kovčke, v katerih je grenkoba preteklosti. Da bi nam to uspelo, si bomo morda res morali vzeti čas in občutiti ljubezen in prijaznost do sebe. Šele ko se bomo resnično okrepili sami, bo lahko izobilje ljubezni in veselja, ki obstaja v nas, steklo v svet. Samo tako se lahko odpremo novim priložnostim.

Čeprav morda na nekem področju svojega življenja okušamo strah, ki nas je paraliziral, in ne zmoremo napredovati, je edini način, kako premagati te strahove z uporabo zrcala. Poglejmo v svoje odnose. Soočimo se s svojimi strahovi. Strah čarobno ne izgine, tudi če tako ukaže vaš razum. Čustva bodo sledila dejanjem. Morda bo potrebno razumeti, od kod prihaja ta strah in zakaj ni dobro, da se ga oklepamo. Konec koncev se moramo vsi soočiti s svojimi strahovi. Samo skozi soočenje s sabo se uspemo pomakniti naprej. Pomembno je, da delujemo, ne glede na svoje strahove. In življenje se bo odprlo. Zagotovo bo na poti še veliko izzivov v obliki odvračanja, skušnjav in bitk, a vse to je neizogibno v prizadevanjih vsakega junaka.

Bodi-mo Svetloba, ki jo želimo videti v Svetu!