Kdo je AnTONia

Zase ne vem – sem čudakinja ali čarodejka?
Vem le to, da imam Srce na pravem mestu.

Po formirani izobrazbi sem dipl. medicinska sestra, sicer pa žena in mama treh čudovitih otrok.

Ne morem reči, da sem že kot otrok bila povezana z instrumenti in da sem že od nekdaj raziskovala Zvok. Odrasla sem na preprosti kmetiji in bila vedoželjna a ubogljiva punčka. Vmes sem odtavala v »svoj svet«, največkrat v naravo. Včasih je bilo to med opravili na njivi ali travniku ob nabiranju zelišč z mamo. Spet drugič ob opravilih v hlevu, peki kruha ali ob raziskovanju divjih skritih rokavov reke Mure. Ko se sedaj ozrem nazaj v tisti čas, se zavem, da se je prav tam začel razvijati čut za vibracijo in njene različne nianse.

Vmes sem se izgubila. Izgubila sem stik s Sabo.

In ravno takrat, ko je bila tema najtemnejša, sem se srečala z zvokom gongov. Moja prva izkušnja je bila individualna v sklopu psihoterapije. Takrat sem dojela, da ne želim več igrati vlogo žrtve. Na poti samo-odkrivanja in osebne rasti se nizajo mnogi izzivi in spoznanja. Meni je bilo ključno spoznanje, da s svojo vibracijo ustvarjamo lastno realnost. Prvinski Zvok mi je pomagal transformirati mnoga potlačena čustva in mi v prvi vrsti pomagal iz brezna globoke zasvojenosti s hrano. Postopoma sem začela graditi prijetnejšo samopodobo in kar mi je (bilo) najbolj dragoceno, da sem (znova) ČUTILA. Sebe, svoja čutenja, želje in globoka hrepenenja. Skozi izkušnje z Zvokom se je spremenila moja vibracija in s tem moja realnost. Izzivom in izkušnjam sem začela dodajati pozitivni predznak in dojela sem, da mi je skozi neko obdobje uspelo spremeniti mnoga prepričanja, ki mi niso več služila. In ne samo mentalni in energetski nivo; spremenilo se je tudi moje fizično telo.

AnTONia

Po tem, ko sem prvič postala mama, se je v meni prebudila želja po ustvarjanju z zvokom. Leta 2009 sem se začela učiti pri Mojci Malek in leta 2010 sem končala še šolanje za gong mojstra pri mojstru Don Conreouxu. Z neverjetnim zanosom sem srkala vsa znanja. Še posebej hvaležna pa sem, da sem bila izbrana za ustvarjanje s svojimi učitelji na različnih dogodkih. To je dodalo posebne nianse mojemu kreiranju z Zvokom. In če sem takrat že mislila, da nekaj vem, se je moje učenje šele začelo. Vsako ustvarjanje je prineslo (in še vedno prinaša) nova spoznanja. In vsako spoznanje vključim v svojo« bazo vedenja in čutenja«, iz katere ustvarjam.

Kar se mi zdi najbolj dragoceno pri ustvarjanju z Zvokom je to, da sem dobro prizemljena in da vzpostavim stik s svojim najglobljim čutenjem Sebe. Dragoceno mi je, da začutim prostor in potem vibracijo posameznika ter vibracijo skupine v skupinskih ritualih. Skozi to čutenje pa se potem povežem z instrumenti, s katerimi ustvarjam.

In še o mojem imenu.

Starši so me imenovali Tončka
po očetu Antonu,
ki ga kličemo Tunč.

Kasneje, ko sem (ponovno) vzpostavila in okrepila stik s svojim notranjim čutenjem, sem začutila, da bi bila AnTONia. Nisem točno vedela zakaj, a se je od tistega trenutka – ko sem svoje ime pretopila v izvorno očetovo ime – »nekaj« spremenilo. Spremenila se je moja vibracija in moje dojemanje sebe in sveta.

In kako ima vse svoj namen …

AnTONia namreč nosi samo besedo TON, kot tudi ATON – staroegipčanski Bog Sonca. Aton pomeni sončni disk, ki daje življenjsko energijo (povzeto po Wikipediji: https://sl.wikipedia.org/wiki/Aton).

In ja. Čutim, da je moje poslanstvo, da sem Svetloba, da krepim to Svetlobo in jo na svoj edinstven način širim v Svet.