AnTONia

Kako deluje Zvok gongov?

Polje nihajev, ki nastane ob udarcu na gong, obrne tok zavesti od zunaj navznoter, proti našemu viru. Ker je gong inštrument, ki se zmore dvigniti nad um in ga pelje tako, da se med zvočno kopeljo pojavijo občutki dematerializacije (ko ne čutimo več materialnega), lebdenja (ko ne čutimo gravitacije), sproži se proces pomlajevanja (občutek ekstatične polnosti in življenjske energije), notranjega miru (kot bi se ustavil čas) in občutek izventelesne izkušnje (zavesti). Zvoki gongov transformirajo telesne in psihične blokade ter vzpostavljajo stanje harmonije. S svojo izvorno frekvenco gong vsakemu igra svojo pesem in nas spomni na to, kdo smo in zakaj smo tu.

Zvok gonga vibrira z energetskimi linijami telesa in jih uravnoteži. Sprošča se kundalini energija (speča energija v korenski čakri) in se vzpenja po osrednjem energetskem kanalu vzdolž hrbtenice, kar lahko občutimo kot lahno ščemenje v mišicah ali kot rahlo neugodje, če vzdolž energetskih linij obstajajo blokade.

Kaj je Zvočna kopel?

Pri Zvočni kopeli se udeleženci »kopajo« v valovih vibracij prvinskih inštrumentov, kot so gongi, tibetanske posode, kristalne posode, zvončki, piščali itd.

Vsak ima edinstveno izkustvo, za katero bi lahko rekli, da je vodeno s strani njegovega »notranjega vodstva« – tj. njegovih trenutnih potreb, kakor tudi njegove pripravljenosti, odločenosti in odprtosti za izkustva:

Kaj se odvija v človeku, ko prisluhne gongu?

Zvok gonga ovije posameznika v zvočno polje, ki omogoča njegovemu fizičnemu, čustvenemu in mentalnemu telesu hitrejše regeneracijske procese. Hkrati upočasni možgansko valovanje in prisotnega pripelje v stanje zavestnega, budnega sanjanja. Ko smo namreč izpostavljeni zvoku in vibracijam prvinskih inštrumentov, se lažje globoko sprostimo, prav globoka sprostitev pa je prvi pogoj za energijsko ravnovesje v telesu.

Ego se utiša, vajeti prevzame notranja inteligenca, ki začne spontano v telesu utrjevati zdravje s popravljanjem poškodb na DNK. Tako samozdravljenje se sicer neprenehoma odvija, toda najučinkovitejše je, ko naš racionalni um spi. Globoka sproščenost pri Zvočni kopeli uspava um, vendar nas ne prikrajša za zavedanje kot spanec.

Z Zvokom ustvarjam skupinske ali individualne rituale. Vsak ritual ima določen namen in sporočilo, tako, da se naš osebnostni razvoj nadgrajuje. Pri individualni seansi vsi inštrumenti zvenijo z vibracijo posameznika. Doživetje Zvoka in vibracij je intenzivno in polno. Če je meditacija v Zvoku skupinska, je vsak udeleženec v individualnem procesu, obenem pa moč skupine povzroči, da se individualne (in skupinske) namere manifestirajo lažje in hitreje.

Stopi v stik z mano

/