AnTONia

Zvočna masaža s tibetanskimi posodami

Zvočna masaža s tibetanskimi pojočimi posodami je prastara metoda regeneracije. Zvok in vibracije, ki jih ustvarijo posode, namreč ublažijo napetost in nas pripeljejo v stanje globoke sprostitve.

Če je vsak zvok vibracija in če se vibracija dotakne čisto vsakega delčka našega telesa, lahko razumemo, da zvoka ne zaznamo zgolj s pomočjo ušes, temveč skozi sleherno celico v našem telesu.

Kako deluje Zvočna masaža?

Zvočna masaža s tibetanskimi posodami je specializirana zvočna terapija, pri kateri se posode položijo na oblečeno telo in potem ritmično igrajo z maleto (udarjalno palico). Zvočni terapevt posode polaga po telesu, z njimi drsi v smeri meridianov in na njih igra. Prav tako se posode igrajo v auričnem polju človeka. Vsaka posoda oddaja široki spekter vibracije zvoka in ob petju skupine skled se ustvari blagodejna simfonija. Zvok kot reka potuje po nadijih in meridianih, krvnih in limfnih žilah. Vsako celico, vsak atom telesa zvok napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije in ravnovesja. Zvočno masažo zato imenujemo tudi celična masaža.

Med zvočno masažo s tibetanskimi posodami se elektromagnetno možgansko valovanje poglobi iz beta v alfa in theta možgansko valovanje. To omogoči posamezniku, da se prepusti čutenju. Misli se nekako umirijo in okrepi se povezava z intuicijo.

Kot vemo, je naše telo sestavljeno iz okoli 80 % vode in da je prav voda idealen prenašalec vibracij iz okolja. Vibracije, ki se ustvarijo ob igranju na tibetanske posode, potujejo v kri, notranje organe, tkiva vse do celičnega spomina. Zvočne vibracije vplivajo tudi na živčni sistem v telesu, saj spodbujajo t. i. relaksacijski odziv v telesu in blažijo stresne in bolečinske dražljaje. Upočasnita in uskladita se tudi dihanje in srčni utrip, kar ustvari t. i. »srčno-dihalno usklajenost«, idealno stanje v telesu, da se blokirana energija sprosti in se v telesu ustvari ponovno ravnovesje.

Tisti, ki so zvočno masažo s tibetanskimi posodami že doživeli, svoja občutja med in po masaži najpogosteje opišejo kot peresna lahkotnost, mir, globoka sprostitev, jasnost misli, brezskrbnost in brezčasnost.

Še posebej v stresnih obdobjih, ob padcu imunskega sistema, ob izgubah in drugih čustvenih intenzivnih dogodkih zvočna masaža blagodejno vpliva na posameznika. Lajša tudi fizično bolečino v sklepih in mišicah, prebavne težave, glavobol, uravnava krvni pritisk, omogoča globoko mišično relaksacijo, pripomore k izločanju toksinov iz telesa, uravnava delovanje čaker, posamezniku pomaga pri preseganju negativnih vedenjskih vzorcev ter telo vrne v ravnovesje in harmonijo. Holističen pogled na človeka, njegovo zdravje in blagostanje se je že pred tisočletji izkazal za učinkovitega, pomembno je le, da vsak zase najde tisto celostno metodo, ki mu v danem življenjskem obdobju v največji meri koristi. Vsekakor si tudi Zvočna masaža s tibetanskimi posodami zasluži mesto med njimi. (Eva Novak, univ. dipl. psih.)

Stopi v stik z mano

/